marianna
UNO
|
 |
« Odpowiedz #125 : Lipiec 22, 2010, 10:04:52 » |
|
Mój małżonek uwielbia czerwone pazury. Najlepiej wiśniowe. Wg. niego dodają kobiecie sexappelu  Nie podoba mu się natomiast french manicure . Nie kuma po co podkreślać te białe końcówki  Paznokieć powinien być nie za długi i pomalowany na jednolity, najlepiej czerwony kolor.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sylwiassta
Moderator
UNO
|
 |
« Odpowiedz #126 : Lipiec 22, 2010, 12:04:57 » |
|
Paznokieć powinien być nie za długi i pomalowany na jednolity, najlepiej czerwony kolor.
O to to. Swoja droga to co mysla mezczyzni to czasem jest taki 'oczootwieracz', ze az sie czlowiek (kobieta!) zdziwi! Wiec zgodnie z zyczeniem maloznka, mam dzisiaj krotkie, pomalowane na zywoczerwony kolor lakierem Deborah (swietny btw!) paznokcie u rak. Stopy na razie 'gole' i w grubych skarpetach.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
kasiulek
UNO
|
 |
« Odpowiedz #127 : Lipiec 26, 2010, 12:10:04 » |
|
Od czwartku mam pomalowane paznokcie u rąk lakierem OPI w kolorze kakao z niezbyt dużą ilością mleka (nazwy nie pamiętam, ale na pewno jakaś wariacka jak wszystkie te lakiery  ). Trzyma się bardzo dobrze, nie ściera i nie odpryskuje - ciekawa jestem, czy nie przebarwia paznokci... Ale ogólnie bardzo porządny 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sylwiassta
Moderator
UNO
|
 |
« Odpowiedz #128 : Lipiec 27, 2010, 00:20:50 » |
|
Brzmi jak 'I do not know Jacques' 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rzastin
UNO
|
 |
« Odpowiedz #129 : Lipiec 27, 2010, 01:03:58 » |
|
A ja mam mieszane uczucia do tych grzybków i błotek na paznokciach. Raz wydaje mi się, że mogą być, innym razem wyglądają nieestetycznie. W sumie z kolorem miętowym mam podobnie, niby u innych wydaje się fajny, taki nowoczesny a jednocześnie dodający smaczku do stroju, ale na swoich paznokciach jakoś sobie nie wyobrażam. I jeszcze chciałam dodać, że ja w ogóle niecierpliwa istota jestem i nigdy nie potrafię odczekać odpowiedniej ilości czasu, a potem mam wgniecenia i odbicia od np. poduszki  . Macie podobnie?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erato
UNO
|
 |
« Odpowiedz #130 : Lipiec 27, 2010, 09:32:43 » |
|
Grzybki i błotka  W szczególności te "grzybki" nie kojarzą się dobrze w kontekście paznokci... Ja też nie cierpię czekać, aż mi lakier wyschnie, więc najczęściej na rękach mam od razu zmasakrowany  Na stopach łatwiej jest porządnie wysuszyć, no i dłużej się trzyma. Ja nie przepadam za takimi "błotnistymi" kolorami, ani na stopach, ani na rękach. Zdecydowanie wolę żywe czerwienie albo cieliste różo-beże. Z tym zielonym to jeszcze nie wypróbowałam, ale moze się okazać, że wcale nie będzie mi się podobał na paznokciach, chociaż kolor sam w sobie jest śliczny. Na razie pazury u stóp zmyłam, wypolerowałam polerką na wysoki połysk i chwilę noszę bez lakieru 
|
|
|
|
|
|
 każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie (Siegfried Obermeier "Safona")
|
|
|
kasiulek
UNO
|
 |
« Odpowiedz #131 : Lipiec 27, 2010, 10:47:58 » |
|
Brzmi jak 'I do not know Jacques'  Może to i Żak  Sprawdzę za tydzień u Pani Manikiurzystki  Trzyma się nadal bez najmniejszej usterki 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rzastin
UNO
|
 |
« Odpowiedz #132 : Lipiec 27, 2010, 14:01:38 » |
|
Swoją drogą to ja wreszcie odzyskałam zdrowy rozsądek (chociaż w części) w kwestii lakierów. Wcześniej miałam fioła na punkcie OPI i potrafiłam zapłacić w Sephorze 50zł za lakier, jak o tym myślę to  . Wiem, że dla miłośniczek lakierów, to może normalne, ale dla mnie to marnowanie pieniędzy. Można znaleźć i z niskiej półki lakiery, które są równie dobre, a nie są szaleńczo drogie. Podam przykłady, bo może kogoś to zainteresuje: Bell kolekcja Glam Wear i Fashion Colour (ok 10zł), Golden Rose (za ok 5zł) zwłaszcza Classics, Care&Strong, Proteins i Ceramic, Rimmel PRO (tu już 15zł) oraz lakiery z Delii (choć ostatnio nigdzie nie mogę ich znaleźć). I najfajniejsze jest to, że te niskie półki zaczęły robić kolory równie ciekawe (ostatnio z Golden Rose widziałam błotka, niebieskości, kolor lila). Ja mam jeszcze tak, że często lakier pożądany na moich pazurkach nie wygląda tak jak to sobie wyobrażałam i leży nieużywany. W kwestii jakości to mam np. kolor Parle vouz z OPI i to chyba jedyny kolor, którego odpowiednik nie istnieje, w każdym razie po pół roku częstego używania zgęstniał, także nawet OPI gestnieja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erato
UNO
|
 |
« Odpowiedz #133 : Lipiec 27, 2010, 16:17:16 » |
|
rzastin, 100% racji  Zresztą to imho dotyczy nie tylko lakierów. Na moich rękach każdy lakier kończy żywot po dwóch dniach, wszystko jedno, czy to Vipera za 6 zł czy Estee Lauder za 100... Dlatego na OPI się dotąd nie skusiłam, bo jakoś zafiksowało mi się w głowie, że lakier nie może kosztować więcej niż 30 zł i basta  Za Biguina kupionego we Francji dałam "całe" 6 euro i to tylko dlatego, że ma naprawdę oryginalny kolor.
|
|
|
|
|
|
 każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie (Siegfried Obermeier "Safona")
|
|
|
Sasanna
UNO
Mam IQ wyższe od Baraca Obamy, ale niższe od Dody!
|
 |
« Odpowiedz #134 : Lipiec 27, 2010, 19:53:07 » |
|
A ja mam mieszane uczucia do tych grzybków i błotek na paznokciach. Raz wydaje mi się, że mogą być, innym razem wyglądają nieestetycznie. W sumie z kolorem miętowym mam podobnie, niby u innych wydaje się fajny, taki nowoczesny a jednocześnie dodający smaczku do stroju, ale na swoich paznokciach jakoś sobie nie wyobrażam. I jeszcze chciałam dodać, że ja w ogóle niecierpliwa istota jestem i nigdy nie potrafię odczekać odpowiedniej ilości czasu, a potem mam wgniecenia i odbicia od np. poduszki  . Macie podobnie? Ja już przeszłam przez zielenie i niebieskości z 10 lat temu  W jedne wakacje to nawet nosiłam oba na raz: co drugi palec na granatowo i miętowo  Teraz mi się nie kce tak wydziwiać, choć nie mam uprzedzeń i ostatniego słowa w tym temacie nie powiedziałam 
|
|
|
|
|
|
Prawdziwe równouprawnienie nastąpi wtedy, gdy na najwyższych stanowiskach będzie tyle samo niekompetentnych kobiet co niekompetentnych mężczyzn. Kliknij w banner - daj sznureczek - pomóż innym znaleźć Femi !!!
|
|
|
rzastin
UNO
|
 |
« Odpowiedz #135 : Lipiec 27, 2010, 21:20:37 » |
|
Susanno, a teraz jest moda na cieniowanie jakiegoś lakieru na paznokciach np. 1 kciuk - ciemna czerwień, wskazujący - jaśniejsza czerwień, itd. także czego jeszcze ludzie nie wymyślą. Ja nie mam nic przeciwko, z ciekawością obserwuję i podziwiam te cuda  .
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dee
UNO
|
 |
« Odpowiedz #136 : Lipiec 30, 2010, 13:45:47 » |
|
Dziewczyny, możecie polecić jakiś ładny beż? (ale nic w rodzaju wcześniej wspomnianych "błotek" i "grzybków"). Najchętniej z Inglota, Revlona, albo tańszych firm. Nie chciałabym uzyskać efektu "palców manekina" czyli paznokieć w kolorze skóry. I nie podobają mi się mleczne beże czasami używane we frenchu. Są zbyt ... mleczne  Nie przepadam też za zbyt "migotliwymi" lakierami. Chyba trochę wydziwiam
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erato
UNO
|
 |
« Odpowiedz #137 : Lipiec 30, 2010, 14:47:28 » |
|
Wcale nie  Jak dotrę do domu to Ci powiem, jaki jest numer ładnego beżu z Inglota - mam taki właśnie, to jest beż, a nie jakiś blado-cielisto-kremowy kolorek jak do frencha. Bez brokatów i innych świecideł, klasyczna formuła inglotowa. A mam też beżowego Rimmela na Wymionach, nie chciałabyś?  Jest naprawdę fajny, na zdjęciu które zrobiłam wygląda jak taki frenczowaty bladzioch, ale w rzeczywistości jest ciemniejszy i nie ma odcienia różowego.
|
|
|
|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 15:48:08 wysłane przez Erato »
|
|
|
|
|
Dee
UNO
|
 |
« Odpowiedz #138 : Lipiec 31, 2010, 09:45:37 » |
|
Obejrzałam sobie twoje lakiery na Wymionach i chcę  Idę się wpisać  A numer Inglota podaj, proszę
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erato
UNO
|
 |
« Odpowiedz #139 : Lipiec 31, 2010, 13:35:19 » |
|
Obejrzałam sobie twoje lakiery na Wymionach i chcę  Idę się wpisać  A numer Inglota podaj, proszę  Inglot ma numer 26, zapodam Ci potem fotkę 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
rzastin
UNO
|
 |
« Odpowiedz #140 : Lipiec 31, 2010, 17:54:50 » |
|
A ja bezskutecznie szukam lakieru koralowego. Większość to albo pomarańcze alb róże. jeżeli któraś z Was natrafi na taki kolor, to proszę o cynk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dee
UNO
|
 |
« Odpowiedz #141 : Lipiec 31, 2010, 18:45:48 » |
|
 Inglot ma numer 26, zapodam Ci potem fotkę  Dzięki  A ja bezskutecznie szukam lakieru koralowego. Większość to albo pomarańcze alb róże. jeżeli któraś z Was natrafi na taki kolor, to proszę o cynk.
Sephora ma koralowy lakier - seria Lacquer Nail Polish, odcień L09 Passion
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sylwiassta
Moderator
UNO
|
 |
« Odpowiedz #142 : Sierpień 01, 2010, 11:37:30 » |
|
Z Sephotowych lakierow sliczny jest tez mini L21 Mangue ale moze Ci sie wydac zbyt pomaranczowy.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erato
UNO
|
 |
« Odpowiedz #143 : Sierpień 01, 2010, 12:37:53 » |
|
Beżowy Inglot 26 dla Dee - pazury są pociągnięte jedną warstwą oraz bezbarwnym. Dlatego wygląda to trochę różowawo-łososiowo. Dwie warstwy dają bardziej kryjący i mniej różowy efekt.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dee
UNO
|
 |
« Odpowiedz #144 : Sierpień 01, 2010, 13:40:47 » |
|
Super ten Inglot, właśnie o taki efekt mi chodziło. Subtelnie, z lekkim połyskiem (czy połysk od bezbarwnego?)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
wiórka
UNO
|
 |
« Odpowiedz #145 : Sierpień 01, 2010, 14:06:43 » |
|
Erato, piękne dłonie i paznokcie 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sylwiassta
Moderator
UNO
|
 |
« Odpowiedz #146 : Sierpień 01, 2010, 20:48:53 » |
|
To samo mialam napisac, sliczny ksztalt paznocki!
Ja tymczasem wyjelam z lodowki Rouge Noir i przymierzam sie do malowania, jak tylko sprzatne kuchnie!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Erato
UNO
|
 |
« Odpowiedz #147 : Sierpień 01, 2010, 20:58:35 » |
|
Super ten Inglot, właśnie o taki efekt mi chodziło. Subtelnie, z lekkim połyskiem (czy połysk od bezbarwnego?)
Ingloty są dość lśniące, ale warstwa bezbarwnego jeszcze poprawia połysk (bezbarwny też jest inglotowy). Dziękuję za komplementa Szkoda, że takie wymalowane i wymanikiurowane to moje paznokcie są nader rzadko 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
justyce
UNO
podarty rajtuz
|
 |
« Odpowiedz #148 : Sierpień 02, 2010, 08:04:03 » |
|
Ja tylko chciałam nawiązać do poprzedniej dyskusji dotyczącej męskich poglądów na kolory damskich paznokci  wszelkie odcienie czerwieni wiecznie żywe (i wiecznie seksi). Jak stwierdziłam, że chcę sobie kupić jakiś fajny pastelowy kolor na lato (w końcu nie kupiłam, bo za bardzo zaczęłam się nad tym zastanawiać  ), nawet raz podczas wypadu na zakupy zaszliśmy razem do Inglota, żeby pokazać TŻowi, co planuję, to jakiś taki sceptycznie nastawiony był "no, musiałabyś po prostu pomalować, bo tak to ciężko powiedzieć". Jak zmieniłam zdanie i stwierdziłam, że jednak kupię sobie po prostu kilka odcieni czerwieni - od wściekłego maku do jakiegoś głębokiego bordo, purpury (nawet w takim fioletowawym odcieniu, jeden taki z Maybelline wpadł mi w oko), to nagle spotkałam się z żywiołową aprobatą  A pozwolę sobie nadmienić, że TŻ jest daltonistą i za wiele tych czerwieni to on nie odróżni 
|
|
|
|
|
|
My God! It's full of stars!
|
|
|
Erato
UNO
|
 |
« Odpowiedz #149 : Sierpień 02, 2010, 09:20:10 » |
|
Ci Wasi faceci to jacyś wybredni są... Mój nie komentuje kolorów lakierów w ogóle - inna sprawa, że do głowy by mi nie przyszło uzależniać wybór koloru od jego aprobaty lub nie  Ale czasem się zdarza, że przypadkiem zobaczy moje pomalowane paznokcie i doczekam się jakiegoś pomruku aprobaty - ale to nie zależy od koloru...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|