Nakarm głodne dziecko - wejdź na stronę www.Pajacyk.pl
Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  
Autor Wątek: Roll-cit kosmetyczny-niewielkie doświadczenia, wielkie przemyślenia  (Przeczytany 3852 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
marianna
UNO

« Odpowiedz #50 : Lipiec 29, 2010, 14:11:47 »

Pucco, kupiłam na All. z polecenia dziewczyny, która kupowała razem z koleżankami od tego sprzedawcy.
Rolka jest firmy MNS, a są też rolki Environ.

a od kogo kupowałaś - dostawców na allegro sporo Smiley

Pucca
Global Moderator
UNO

Cute but psycho

« Odpowiedz #51 : Lipiec 29, 2010, 14:22:09 »

Pucco, ja dezynfekuję rolkę Octeniseptem - po prostu polewam "od serca" całość.
Zresztą tym samym przecieram twarz przed rolkowaniem (i przed nałożeniem czegoś pod rolkę - ostatnio mieszanki Q10 i tetraizopalmitynianu askorbylu na oleju z HA).

Rolkowałam się przedwczoraj, a dzisiaj lekko łuszczy mi się nos. Za to 2 przebarwienia po pryszczach już prawie zniknęły Smiley

Ja mam chirurgiczne jałowe gaziki do dezynfekcji zastanawiam się nad zakupieniem czegoś w szpraju

Nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę!
konijntje
UNO

« Odpowiedz #52 : Lipiec 29, 2010, 15:11:55 »

ja tez widzę poprawę po jednym użyciu, choc mam tylko 0.3. Na szczęscie ta długość nie boli (ale fakt, ja mam skórę jak pewne okolice ciała słonia). W ramach dezynfekcji póki co zlewam ją obficie 70% alkoholem, ale zakupię Octenisept w sprayu.

kasiulek
UNO

« Odpowiedz #53 : Lipiec 29, 2010, 17:06:08 »

A to Octenisept występuje też w postaci sprayowej? Ja mam w wersji "lanej".
Ale spray praktyczniejszy Smiley

Marianno, rolkę kupiłam u sprzedawcy Bodyfit.
konijntje
UNO

« Odpowiedz #54 : Lipiec 29, 2010, 17:14:24 »

googlnęłam go po przeczytaniu kilka minut wcześniej, że istnieje Wink i pokazały się też wersje w sprayu, 50ml.

Pucca
Global Moderator
UNO

Cute but psycho

« Odpowiedz #55 : Sierpień 03, 2010, 11:27:46 »

Pod drugim użyciu gęba jest w moim przypadku bardziej zaczerwieniona, zwłaszcza drugie dnia. Na policzkach zabieg jest bardzo bardzo nieprzyjemny stwierdzam.

kasiulek
UNO

« Odpowiedz #56 : Sierpień 03, 2010, 11:32:19 »

U mnie po drugim użyciu też tak było, ale po tygodniu skóra robi wrażenie bardziej zwartej, "grubszej".
Dzisiaj robię 3 podejście (może uda mi się porządnie porolkować też szyję - ostatnio tylko się delikatnie po niej przejechałam...).
marianna
UNO

« Odpowiedz #57 : Sierpień 23, 2010, 13:17:32 »

Przegrzebałam się przez Allegro w temacie - dermoroller. Znalazłam oferty 5 różnych producentów: MTS, MNS, MRS, ZGTS, EVIALA. Rozrzut cenowy od 85 złotych do 189 złotych.
Ilość igieł wszędzie ta sama = 192. MNS i MTS - igiełki są wykonane ze stali chirurgicznej, MRS, ZGTS, EVIALA - z tytanu.
Czy to ma jakieś znaczenie czy nie? Poza tym czy da się odróżnić podróbkę od nie-podróbki?
No bo jeśli MNS u jednego sprzedawcy kosztuje 85 zł. a u drugiego 189 - to w cenie tego druiego mam dwie rózne sztuki tego pierwszego - jakby na to nie patrzeć Wink
Tylko czy to będzie to samo? :/

Nan
Administrator
UNO

My tu wąpierza tropim

« Odpowiedz #58 : Sierpień 23, 2010, 13:25:12 »

Może być różnica, dla osób uczulonych na metale. Stal chirurgiczna zawiera nikiel i chrom, oba potencjalnie silnie alergizujące metale, natomiast w literaturze medycznej nie ma opisanych przypadków alergii na tytan (opieram się tu na informacji osobistej uzyskanej od doktora medycyny). Więc jeżeli ktoś ma problemy z alergią na metale, rolka tytanowa będzie na pewno lepszym rozwiązaniem. Chociaż jak przypuszczam - droższym.

UMIESZ LICZYĆ, LICZ NA SIEBIE
Motto życiowe Nan

Kliknij w banner - daj sznureczek - pomóż innym znaleźć Femi !!! Wink
marianna
UNO

« Odpowiedz #59 : Sierpień 23, 2010, 13:29:45 »

Właśnie - niekoniecznie droższym. Ceny są przeróżne. Najdrożej,  uśredniając, wypada własnie MNS ze stalą chirurgiczną.

kasiulek
UNO

« Odpowiedz #60 : Sierpień 23, 2010, 14:02:32 »

Ja używam MNS. Ale nie mam pojęcia, czy można odróżnić oryginał od fejka Sad Może dlatego, że moja rolka jest jedyną, jaką widziałam naocznie Wink

Od tego tygodnia zaczynam rolkowanie 2 razy w tygodniu.

marianna
UNO

« Odpowiedz #61 : Sierpień 25, 2010, 11:26:04 »

No i stałam się posiadaczką rolki - ZGTS z tytanowymi igłami (podobno). Wybrałam na Allegro miejscowego sprzedawcę i wracając wczoraj z pracy do domu po drodze odebrałam sobie to cudo Cheesy

Tak się napaliłam na dziurkowanie, że od razu zmajstrowałam cztery różne mazidła, dwa na odwłok i dwa na gębę.
Nagębne - witaminowy koncentrat z retinolem, wit. C i E na bazie olejku z zielonej kawy - do zastosowania zaraz po dziurkowaniu; i koncentrat "wszystko w jednym" na dni pomiędzy dziurkowaniem - czyli standard z wit. C, Q10, resveratrol, glycoin extremium itd.

Na odwłok - po dziurkowaniu: kwas HA typu SLMW, resveratrol, algi, roslinne komórki macierzyste, vitasource, ekstrakty z liści oliwki i czerwonej koniczyny;
i na "pomiędzy"  na bazie otrzymanej gotowej emulsji do ciała  Babora, udoskonalonej poprzez dodanie ekstraktu z guarany i kofeiny.

Zdam relację czy moja skóra to przeżyje czy nie Cheesy

Sylwiassta
UNO

« Odpowiedz #62 : Sierpień 25, 2010, 18:30:20 »

Koniecznie daj znac Marianno, intryguje mnie ta rolka coraz bardziej - martwi mnie jedynie niemoznosc wykonania sobie serum...

Czy ktos probowal stosowac po rolkowaniu jakis gotowy preparat, czy wszystkie samorobicie te sera?  Cry

http://www.seeingdubble.com  Corporate & Editorial Photography in Edinburgh - to MY
kasiulek
UNO

« Odpowiedz #63 : Sierpień 25, 2010, 19:24:13 »

Sylwio, możesz się po rolce paćkać gotowcem - byleby nie miał konserwantów i innych "trucizn".
Sylwiassta
UNO

« Odpowiedz #64 : Sierpień 26, 2010, 12:34:20 »

Czyli bez parabenow, nitro-costam ale jakich innych trucizn mam unikac w skladach? Ciekawe czy sera Skinceuticals by sie nadaly  Undecided

Poradzcie, bo mnie to rolowanie bardzo kusi - a czy ktoras z Was zadalby sobie trudu i pokazala fragment skory jak wyglada po rolowaniu? Chodzi o to, zeby sie MM nie przestraszyl, ze sie bawie w fakira  waz

Tymczasem znalazlam cos takiego w Space NK tutaj:
http://www.spacenk.co.uk/product/shop+by+brand/sarah+chapman/200006134+facialift.do
Ale to chyba do watku o masowaniu sie nadaje  Cool

http://www.seeingdubble.com  Corporate & Editorial Photography in Edinburgh - to MY
kasiulek
UNO

« Odpowiedz #65 : Sierpień 26, 2010, 15:21:44 »

Właśnie tak - bez parabenów, phenoxyetanolu i tak dalej (wymienione np. tu: http://www.femineus.pl/index.php?topic=4733.0 ).

Co do Skinceuticals to się nie wypowiadam, bo te kosmetyki mają IMO tak absurdalne ceny, że programowo je ignoruję Wink

Skóra po rolowaniu jest dość mocno zaróżowiona i spragniona - po ostatniej rolce w poniedziałek wieczorem położyłam mix HA z Q10, wit.C i kwasem liponowym, po 15 minutach powtórka i po kolejnym kwadransie jeszcze krem Caudalie, a rano leciuteńka różowość utrzymała się mniej więcej do połowy dnia tylko tam, gdzie naturalne rumieńce (nie musiałam używać różu Wink ). Aha, malowałam się minerałami na mat jedwabno-hauszkowy.
Aha, zapomniałam jeszcze, że tuż po "wyrolowaniu" przecieram twarz hydrolatem z kocanki.

A czy nie lepiej byłoby, żeby ktoś kupił Ci po prostu np. w Mazidłach kwas HA mało- i wielkocząsteczkowy, Q10 w większym opakowaniu, tetraizopalmitynian askorbylu i przesłał (nawet ja mogę - nie ma problemu Wink ), a Ty jednak zmieszałabyś sobie samodzielnie serum na oleju (na pewno można dostać w Szkocji np. arganowy). Czy po prostu nie chcesz mieszać?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 26, 2010, 15:24:33 wysłane przez kasiulek » Zapisane
Sylwiassta
UNO

« Odpowiedz #66 : Sierpień 27, 2010, 00:47:03 »

O dzieki Ci dobra Kobieto! Nie, chodzilo mi raczej o niedostepnosc skladnikow Smiley

Przysiegam, ze jak sie zdecyduje na rolkowanie to sie do Ciebie zglosze Kasiulku!  Zakochany

A ktorego kremu Claudalie uzywasz? Przymierzam sie na zime do Grand Cru ale cena 90£ skuteczniemnie stopuje...

kasiulek
UNO

« Odpowiedz #67 : Sierpień 27, 2010, 10:28:31 »

O dzieki Ci dobra Kobieto! Nie, chodzilo mi raczej o niedostepnosc skladnikow Smiley

Przysiegam, ze jak sie zdecyduje na rolkowanie to sie do Ciebie zglosze Kasiulku!  Zakochany

A ktorego kremu Claudalie uzywasz? Przymierzam sie na zime do Grand Cru ale cena 90£ skuteczniemnie stopuje...

Zapraszam i polecam się Smiley

Używam Pulpe Vitaminee Caudalie - jest dość treściwy, ale najwyraźniej odpowiada mojej skórze. Skład ma chyba niezły (skopiowałam ze strony Caudalie):

INGREDIENTS : AQUA (WATER), GLYCERIN*, PROPYLENE GLYCOL DICAPRYLATE/DICAPRATE*, CETEARYL ISONONANOATE*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE*, BUTYLENE GLYCOL, CETEARYL ALCOHOL*, SQUALANE*, SESAMUM INDICUM (SESAME) SEED OIL*, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL*, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, DIPALMITOYL HYDROXYPROLINE*, CETEARYL GLUCOSIDE*, PALMITOYL GRAPE SEED EXTRACT*, DIMETHICONE, CARBOMER, CYATHEA CUMINGII LEAF EXTRACT*, CAPRYLYL GLYCOL, CASSIA ANGUSTIFOLIA SEED POLYSACCHARIDE*, PALMITIC ACID*, POTASSIUM SORBATE, SODIUM HYDROXIDE, ECHINACEA PURPUREA EXTRACT*, PANAX GINSENG ROOT EXTRACT*, XANTHAN GUM, PARFUM (FRAGRANCE), TOCOPHEROL*, ROYAL JELLY EXTRACT, AVENA SATIVA (OAT) KERNEL EXTRACT*, ZINGIBER OFFICINALE (GINGER) ROOT EXTRACT*, SODIUM PHYTATE*, SODIUM HYALURONATE, ACRYLATES/ C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER, BENZYL SALICYLATE, GERANIOL, LIMONENE, LINALOOL.
* Plant origin

A cena Premiere Cru też zrobiła na mnie wrażenie  Tongue Wink Chociaż może jest tak wspaniały, że wystarczy za wszystkie inne posiadane kosmetyki - to byłby ideał Wink
marianna
UNO

« Odpowiedz #68 : Sierpień 27, 2010, 10:36:04 »

Nie chcę, żeby wyszło na to, że się wcinam między wódkę a przekąskę - ale jakby co - to będę wysyłać paczkę do Sylwiasstej z wątku wymionowego (mam obie pomadki Inglota Cheesy). To coś z mazideł mogę dorzucić Smiley

Pucca
Global Moderator
UNO

Cute but psycho

« Odpowiedz #69 : Sierpień 27, 2010, 20:03:31 »

Ja po rolkowaniu lecę na gębę tokovitem 200 nie chce mi się nic kręcić. Zresztą na chwilę obecną po prostu nie mam warunków --> remont kuchni  koniec

Sylwiassta
UNO

« Odpowiedz #70 : Sierpień 29, 2010, 20:54:18 »

Pucca - moze i to pomysl jest, jak bede juz miala rolke to se zakupie ten Tokovit  Tak, tak

Marianno - nic sie nie boj, jakby cos, zglosze sie  Cool Bardzo Ci dziekuje za propozycje pomocy!  Zakochany
Co by mozna bylo domieszac do takiego Tokovitu? (To zdaje sie olejkowe jest?)

Strony: 1 2 [3]
  Drukuj  

Skocz do: