Strony: [1]
  Drukuj  
Autor Wątek: Ciagle nowe produkty  (Przeczytany 919 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
kasiulek
UNO

« : Grudzień 04, 2008, 10:30:26 »

Z gory zaznaczam, ze nie jest moja intencja jakiekolwiek czepianie sie i bardzo prosze o nieinterpretowanie mojego zaciekawienia ponizej w taki wlasnie sposob Smiley
Obserwuje bowiem sobie UNO i widze, ze pojawia sie na nim stale MASA nowych kosmetykow do oceny, ale jednak wiekszosc z nich ocen nie otrzymuje, bo sa to produkty, ktorych tutejsze forumki - jak wiadomo dobrze uswiadomione Smiley - i tak nie uzylyby, chocby ze wzgledu na kiepskie sklady. I stad propozycja/pytanie: moze warto byloby zastanowic, czy jest sens w dodawaniu do listy tych wszystkich kosmetykow "jak leci"?
Pucca
Global Moderator
UNO

Cute but psycho

« Odpowiedz #1 : Grudzień 04, 2008, 10:47:41 »

Jako, że głównie to ja dodaję produkty do UNO "jak leci" czuję się wywołana do odpowiedzi  angel

Kasiulku UNO to z założenia baza danych o produktach do pielęgnacji i nie tylko, a nie selekcjonowanie dobrych i wartościowych od tych beznadziejnych (nawet nie wiem, kto miałby decydować, czy dany skład jest dobry i nadaje się na UNO czy nie). No i jeszcze jedna rzecz - coś co ma skład nieciekawy może okazać się jednak czymś co działa przykładem może być choćby ta maseczka http://www.femineus.pl/index.php?topic=5574.0 , której skład nie powala a jednak działa.

Nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę!
Nan
Administrator
UNO

My tu wąpierza tropim

« Odpowiedz #2 : Grudzień 04, 2008, 10:50:54 »

Mi osobiście - i nie tylko mi chyba, zależy żeby UNO było nie tylko oceniaczem, ale także możliwie najbogatszą bazą składów i opisów kosmetyków. Nie wątpię, że większość z nas kremu Diora raczej nie kupi Wink , ale uważam, że warto mieć te składy w bazie., choćby po to, by w dyskusjach z "nieuświadomionymi" można się było posłużyć konkretnymi argumentami, a nie tylko takimi, że "tanie kosmetyki są dobre, bo są tanie i dobre" Wink

Poza tym właściwie pozostaje mi się podpisać pod wypowiedzą Puccy Smiley

UMIESZ LICZYĆ, LICZ NA SIEBIE
Motto życiowe Nan

Kliknij w banner - daj sznureczek - pomóż innym znaleźć Femi !!! Wink
kasiulek
UNO

« Odpowiedz #3 : Grudzień 04, 2008, 13:58:26 »

OK, rozumiem. Widocznie zbyt doslownie zrozumialam tytul UZYWALAS-Napisz-Ocen Wink
Erato
UNO

« Odpowiedz #4 : Grudzień 04, 2008, 14:21:25 »

A moze ktoś spróbuje czegoś, bo dowie się o tym z UNO? Poużywa i opisze  Smiley Ja się dowiaduję o istnieniu różnych nowych kosmetyków w dużej mierze dzięki robocie Puccy  Smiley

każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie
(Siegfried Obermeier "Safona")
marla
UNO

« Odpowiedz #5 : Grudzień 20, 2008, 21:24:24 »

Mnie się wydaje, że rozumiem, o co chodzi Kasiulkowi, też się nad tym zastanawiałam. Tzn. mam wrażenie, że po prostu nie uda się stworzyć takiej wielkiej bazy z tego prostego względu, że produkty bez przerwy z rynku znikają albo zmieniają składy, i w zasadzie trzeba by to nieustannie monitorować, bo się szybko dezaktualizuje. Takie prawo rynku - w zasadzie chyba niewiele kosmetyków, i pielęgnacyjnych i kolorowych, jest w stałej ofercie, a jak jest, to i tak często zmieniają składy. Absolutnie nie negując przydatności i potrzeby bazy i doceniając ogrom gargantuicznej wręcz pracy Puccy  Modły, muszę przyznać, że parę razy w zeszłym roku usiłowałam znaleźć parę produktów, które mnie zainteresowały, i usłyszałam, że ich już nie produkują albo nie sprowadzają. Oczywiście, być może pani rossmanowa była zbyt leniwa i mnie zbywała, ale nie miałam tego za bardzo jak zweryfikować, nie było to zresztą zbyt istotne.
Mnie bardziej martwi to, że mało jest opinii - skład składem, ale tak jak w wypadku szamponu babydream, produkt może się okazać totalnym badziewiem, mnie opinie bardziej przekonują - to też może wynikać z niszowości produktów.
Może nieporozumienie faktycznie tkwi w kwestii nazewnictwa? Bo UNO w obecnym kształcie chyba jest bardziej bazą składów niż Ocenialnią (od razu się tłumaczę, że starałam się ocenić wszystko, co znam). A większość tego, czego używałam kiedyś, już nie jest produkowana.

"I don't mind change. I just don't like to be there when it happens".
Adrian Monk
marianna
UNO

« Odpowiedz #6 : Grudzień 22, 2008, 09:44:04 »

Ja mało oceniam - bo praktycznie nie używam "kupnych" kosmetyków - to co mam pisać? Mam z tego powodu wyrzuty sumienia...no ...ale...nie będę tworzyć fikcji Smiley

Erato
UNO

« Odpowiedz #7 : Grudzień 22, 2008, 12:09:29 »

Ja mało oceniam - bo praktycznie nie używam "kupnych" kosmetyków - to co mam pisać? Mam z tego powodu wyrzuty sumienia...no ...ale...nie będę tworzyć fikcji Smiley
Miałam już kiedyś taką refleksję, że chyba by warto stworzyć w UNO dział dotyczący samorobnych kosmetyków  Smiley tudzież innych mazideł i dziwnych substancji  Smiley

każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie
francia
UNO

« Odpowiedz #8 : Styczeń 06, 2009, 22:12:51 »

a ja chciałabym zapytać czy produkty w poszczególnych działach można by ułożyć alfabetycznie? bardzo ułatwiłoby poszukiwanie konkretnego produktu w nadziei że ktoś ocenił.

Pucca
Global Moderator
UNO

Cute but psycho

« Odpowiedz #9 : Styczeń 06, 2009, 22:32:20 »

a ja chciałabym zapytać czy produkty w poszczególnych działach można by ułożyć alfabetycznie? bardzo ułatwiłoby poszukiwanie konkretnego produktu w nadziei że ktoś ocenił.

Franciu tu zajrzyj http://www.femineus.pl/index.php?topic=2706.msg61155#msg61155

francia
UNO

« Odpowiedz #10 : Styczeń 07, 2009, 15:53:29 »

dzięki, nie zauważyłam.

Erato
UNO

« Odpowiedz #11 : Styczeń 07, 2009, 18:00:55 »

ha, czyli nie ja jedna  Smiley

kasiulek
UNO

« Odpowiedz #12 : Listopad 19, 2009, 17:57:21 »

Wyciągam ten wątek, bo przyszło mi do głowy, że może można byłoby utworzyć "podzbiory" w szamponach, myjołach do ciala i do twarzy pod tytułem "Bez SLS"? Dałoby się czy to za dużo roboty?
Pucca
Global Moderator
UNO

Cute but psycho

« Odpowiedz #13 : Listopad 19, 2009, 18:07:36 »

Wyciągam ten wątek, bo przyszło mi do głowy, że może można byłoby utworzyć "podzbiory" w szamponach, myjołach do ciala i do twarzy pod tytułem "Bez SLS"? Dałoby się czy to za dużo roboty?

Kasiulku pomysł nie zły  Cool , jeśli chodzi o realizację to musimy poczekać do poniedziałku kiedy to nasza Nan powinna się zjawić.

Dee
UNO

« Odpowiedz #14 : Listopad 19, 2009, 18:47:30 »

To może (tak za jednym zamachem) zrobić malutki dział typu gadżety? Wrzucić tam pędzle, zalotki itp

Erato
UNO

« Odpowiedz #15 : Listopad 19, 2009, 20:57:35 »

To może (tak za jednym zamachem) zrobić malutki dział typu gadżety? Wrzucić tam pędzle, zalotki itp
dokładnie! Też o tym myślałam, że przydałaby się jakaś zakładka o akcesoriach  Tak, tak

kasiulek
UNO

« Odpowiedz #16 : Listopad 24, 2009, 11:05:30 »

O tak, zakładka z akcesoriami też jest superpomysłem Smiley
kasiulek
UNO

« Odpowiedz #17 : Sierpień 15, 2010, 22:21:14 »

To jeszcze jedna propozycja Smiley Podzbiór "bez substancji ropopochodnych"?
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: