Strony: 1 ... 14 15 [16]
  Drukuj  
Autor Wątek: UCIESZALNIA  (Przeczytany 7834 razy)
0 użytkowników i 1 Gość przeglądają ten wątek.
Erato
UNO

« Odpowiedz #375 : Lipiec 29, 2010, 21:41:19 »

moni, powiadają, że złośliwość jest oznaką inteligencji, a zatem trochę wredności można sobie wybaczyć  Chytry

każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie
(Siegfried Obermeier "Safona")
moni
UNO

« Odpowiedz #376 : Lipiec 30, 2010, 08:48:46 »

To ja z wielkiem chyba sie inteligentniejsza robie, bo jak kiedys bylam cicha, mozna mi bylo w twarz napluc i powiedzialam ze deszcz pada, tak teraz... powiem co mysle( fakt nie zawsze jest to zlosliwosc) i sie nie tlumacze, nie moj problem  cheesy

edit: Wiecie co wchodze na W. a tam wiadomosc od zlosia, ze dostalam upomnienie jeszcze kilka takich i dostane bana. patrze na PW a tak opis za co i sie okazalo ze w watku bieliczka( pamietacie ja) gdy ona zaczela nas oskarzac i dziewczyny zaczely sie buntowac, ze odwraca kota ogonem, napisalam na jej posta czy ona z nas idiotki robi, bo wczesniej pisala zeby eks przykro nie bylo. Wszystko bylo ok, ona napisala, ze nie robi z nas idiotek i sprecyzowala mi swoja wypowiedz, chodz dla mnie to i tak na to samo wychodzilo. Wiecej na ten temat nic nie napisalam. Dopiero jak zaczela narzekac ze na nia napadamy ze to przez nas sie nakrecila, to jej napisalam, ze ja jej przeciez pisalam ze nie jest gotowa do odjescia i to jej sprawa o zrobi, czy skorzysta z naszych rad czy tez jednak zostanie przy TZ i sprobuje sie osowoic z tym ze on utrzymuje kontakty z eks. Wiecej juz sie nie odezwalam bo to nie moj problem. Dziewczyny sie troche poirytowaly, ze odwrocila kota ogone i za swoje poczyniania teraz nas obwinia.

A teraz widze dostalam upomnienie za ta pytanie, za tego posta czy robi z na idiotki. Pewnie po kilku dniach cos ja zatrzasnelo i zglosila moj post do moreratora. Ale powiedzcie same jaki to atak? Normalnie sie zapytalam, bo sie poczulam jak idiotka, skoro najpierw pisze jedno, a potem na odwrot.

nie bed eukrywac wole obecny wizaz niz kiedys kiedy nie bylo moderaci, albo jak sie pojawila, to byly dyskusje i czesto nie slusznie ludzi banowano, ale zeby dostawac upomnienie za normlane pytanie. Inne na nia napadly, ze odwraca kota ogonem, ja sie tylko spytalam.  Tak, tak
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2010, 09:23:20 wysłane przez moni » Zapisane

moni
Erato
UNO

« Odpowiedz #377 : Lipiec 30, 2010, 09:55:32 »

moni, wiesz doskonale jakie tutaj panuje zdanie o Wizażu i sposobie moderowania tym portalem. Nie chcę, żeby to niemiło zabrzmiało, ale nie zamierzamy sie tutaj zajmować atmosferą i działaniami moderatorów czy adminów na wizażu. Jeżeli ktoś się tam udziela, to na swoją odpowiedzialność, niestety.

każde przeżyte życie po części składa się z tego, czego nie zrobiło się albo nie powiedziało w jedynym właściwym momencie
moni
UNO

« Odpowiedz #378 : Lipiec 30, 2010, 10:11:08 »

Alez oczywiscie ze kazdy wchodzi nam na swoja odpowiedzialnosc  Tak, tak  Pisze tutaj zeby sie z wami moja uciecha i nie powiem lekkim zdziwieniem podzielic. Rozbawilo mnie to, ze taki stary chlop, a nie umie odroznic pytania od napadu na druga osobe.  Haha

moni
Erato
UNO

« Odpowiedz #379 : Lipiec 30, 2010, 10:45:08 »

No cóż, jeżeli Cię to bawi, to dobrze  Smiley Mnie takie idiotyzmy tylko denerwują, a nie bawią. M.in. dlatego od dłuższego czasu z wizażu nie korzystam. Może powinnam od czas do czasu tam zajrzeć, żeby sobie przypomnieć, jak nie powinno wyglądać przyjazne i dobrze moderowane forum  Chytry

moni
UNO

« Odpowiedz #380 : Lipiec 30, 2010, 11:38:02 »

Mnie kiedys tez wkurzaly takie rzeczy, teraz jestem ponad to. teraz glupota ludzka mnie smieszy.

moni
justyce
UNO

podarty rajtuz

« Odpowiedz #381 : Lipiec 30, 2010, 13:01:01 »

No cóż, jeżeli Cię to bawi, to dobrze  Smiley Mnie takie idiotyzmy tylko denerwują, a nie bawią. M.in. dlatego od dłuższego czasu z wizażu nie korzystam. Może powinnam od czas do czasu tam zajrzeć, żeby sobie przypomnieć, jak nie powinno wyglądać przyjazne i dobrze moderowane forum  Chytry
A ja się czasem zastanawiam, czy to jest kwestia tylko i wyłącznie moderacji. Tutaj jest inaczej, to forum jest o wiele bardziej kameralne, użytkowniczek jest niewiele i, pozwólcie, że na potrzeby tej dyskusji tak to ujmę - "jeśli się odzywają, to wiedzą, po co".

Patrzę też na to, co dzieje się na moim forum - na początku, kiedy było nas niewiele, było całkiem swojsko i przyjemnie, kulturalnie, łatwo było zapanować nad ewentualnymi "wybrykami" - w zasadzie to nawet nie trzeba było nad niczym panować. Teraz, gdy użytkowników jest znacznie więcej, coraz trudniej to wszystko ogarnąć, mimo że moderatorzy starają się jak mogą - forum obejmuje teraz osoby z dość szerokiego przedziału wiekowego, z różnym bagażem doświadczeń, wykształceniem, spojrzeniem na życie, wrażliwością - no i o jakieś sprzeczki, potyczki słowne, przepychanki, fochy i obrażanki już nietrudno. A w zasadzie są to rzeczy od moderatorów kompletnie niezależne, ba, nawet niektórzy potrafią raz na jakiś czas dostać priva z takim stekiem obelg, że aż się w głowie kręci.. Shocked Uporządkować można jedynie bałagan, który narobią użytkownicy - czyli pisanie postów nie na temat albo nie w tym miejscu, co trzeba..

My God! It's full of stars!
Pucca
Global Moderator
UNO

Cute but psycho

« Odpowiedz #382 : Lipiec 30, 2010, 13:26:41 »

A ja się czasem zastanawiam, czy to jest kwestia tylko i wyłącznie moderacji. Tutaj jest inaczej, to forum jest o wiele bardziej kameralne, użytkowniczek jest niewiele i, pozwólcie, że na potrzeby tej dyskusji tak to ujmę - "jeśli się odzywają, to wiedzą, po co".

Justyce ja jednak myślę, że w dużej mierze to jednak zasługa moderacji jak jest na forum. Bo to ona wpływa na "naturalną selekcję" użytkowników. Nie mam tu na myśli oczywiście banów (bo to jednak ostateczna ostateczność) tylko ucinanie "nieprzyjemnych" dyskusji. Jeżeli użytkownicy widzą, że niektóre zachowania nie przechodzą, to albo odchodzą z forum, albo się socjalizują i jest pięknie  Wink .

Na na forach nie denerwuje głupota bo z tą można sobie poradzić, mi nie podoba się faworyzowanie jakiś użytkowników.

Nie jestem idealna, ale idealnie sobie z tym radzę!
moni
UNO

« Odpowiedz #383 : Lipiec 30, 2010, 13:41:00 »

O wlasnie Pucca faworyzowanie. Wydaje mi sie ze na wiadomym formum tej faworyzacji jest juz mniej, albo i wcale, chodz po tym moim dzisiejszym ostrzezeniu... cheesy  Fakt jak tak wyciganac ten moj post za ktorego dostalam ostrzezenie z kontekstu calej dyskusji, to moze i mozna by bylo go podciagnac pod obrazanie innej wizazanki, tylko od kiedy pytanie czy ktos ze mnie/ z nas robi idiotke jest obrazaniem? Gdabym napisala ze ona jest idiotka to rozumiem, nie ma sie do czego przyczepic.

Inna osoba napisala zalozycielce watku po tym jak odworicla kota ogonem i cala wina zwalila na nas i zaczela inaczej pisac, kilka nie milych slow. Powiem nawet ze jest znana na W. z ostrego jezyka i co nie widze zeby miala ostrzezenie, a nazwala zalozycielke watku przescieradlem, wiec kto kogo obrazil?  Undecided

Podejrzewam pocichu, ze bieliczek chciala sie na mnie odegrac i zglosila mojego posta, ze ja obrazam. Gadalysmy osobiscie przez telefon, mowilam jej to samo co pisalam w jej watku, a potem nagle pytam sie czy robi z nas idiotki i zamilklam, po kilku dniach ostrzezenie, w watku niewiele sie juz dzieje. jakos nie chce mi sie wiezyc, ze nagle moderator zauwazyl jakis niemily post, gdy tych postow bylo wiecej i to nie spod mojej reki  laugh Oczywiscie nie mam mu tego za zle, zastanawia mnie tylko, ze jak zglaszasz jakis post to czy moderator odruchowo wsiska klawisz, po przeczytaniu dlaczego zglaszamy tego posta, czy tez go czyta i umie wtedy logicznie myslec? Juz wczesniej jak ktos inny zaczal krecic i mataczyc napisala, czy nie robi z nas idiotow ze znakiem zapytania i jakos ostrzezenia nie dostalam.

W ramach naszej luznej rozmowy, napisze, ze ja naprawde nie mam nikomu tego za zle, to nie ban po ktorym juz tam wiecej nie bede mogla wejsc. Druga rzecz ja udzielam sie w kilku pokojach i na KWC. sama sobie dosc ograniczylam dostep do forum, bo inne pokoje nie nie interesuja, pisza czesto malolaty, a ja z nimi mam niewiele wspolnego. mamy inne priorytety w zyciu, co nie dziwi.
Swoja droga jak by nie zbanowali moze i lepiej by bylo, bo ja ostatnio za duzo czasu spedzam na forach i zajmuje sie pierdolami. Zbanowana bede mogla wejsc bez zalogowanie i czytac, albo? Wkoncu zanim sie na W. zalogowalam to tez dobre 2-3 m-ce tylko czytalam. Jak czlowiek czyta i sie nie udziela, to tez ma radoche jak sie o glupote ludziska wsciekaja  Tongue

moni
justyce
UNO

podarty rajtuz

« Odpowiedz #384 : Sierpień 23, 2010, 07:47:34 »

Udało nam się znaleźć mieszkanie w Berlinie Smiley
Była to trudna sztuka, bo wszystko trzeba było załatwiać zdalnie i z pomocą znajomych - w zasadzie większość właścicieli nie chciała na coś takiego się zgodzić, no i zaczęliśmy trochę się niepokoić, że trzeba będzie spakować manatki około 20 września, wyjechać i szybko czegoś szukać, a tu proszę - wszystko już zaklepane i przyjedziemy na gotowe Smiley  Taniec

My God! It's full of stars!
moni
UNO

« Odpowiedz #385 : Sierpień 23, 2010, 12:47:29 »

To moze sie na autostradzie bedziemy mijac, bo ja tez kolo 20 wrzesnia jade do PL  cheesy

moni
Dee
UNO

« Odpowiedz #386 : Sierpień 26, 2010, 13:46:42 »

Jestem na odwyku. Zakupowym. Od 1 sierpnia.

I udało mi się nie kupić żadnej kolorówki  Taniec żadnych ciuchów  Taniec żadnej innej pierdoły  Taniec
Z rzeczy nie całkiem zbędnych kupiłam tylko peeling  Grin

Zaczynam wierzyć, że uda mi się zwalczyć kompulsywne zakupy Smiley

Erato
UNO

« Odpowiedz #387 : Sierpień 26, 2010, 16:40:40 »

Jestem na odwyku. Zakupowym. Od 1 sierpnia.

I udało mi się nie kupić żadnej kolorówki  Taniec żadnych ciuchów  Taniec żadnej innej pierdoły  Taniec
Z rzeczy nie całkiem zbędnych kupiłam tylko peeling  Grin

Zaczynam wierzyć, że uda mi się zwalczyć kompulsywne zakupy Smiley
qrde Dee czemu nie ogłosiłaś jakiegoś konkursu albo grupy wsparcia - mnie by się przydał udział w takiej...

Dee
UNO

« Odpowiedz #388 : Sierpień 26, 2010, 20:29:15 »

Nie ogłaszałam, bo nie wierzyłam, że wytrwam. Smiley Zresztą ciągle jest mi ciężko nie ulegać pokusie.

Erato
UNO

« Odpowiedz #389 : Sierpień 26, 2010, 22:29:13 »

Nie ogłaszałam, bo nie wierzyłam, że wytrwam. Smiley Zresztą ciągle jest mi ciężko nie ulegać pokusie.
no właśnie, dlatego pomyślałam, że w kupie raźniej  Chytry

konasana
UNO

« Odpowiedz #390 : Sierpień 30, 2010, 14:13:10 »

Jestem jak najbardzie za stworzeniem grupy odwykowej Wink i od razu zgłaszam swój akces.
Ostatnio poszalałam z lakierami do paznokci....
francia
UNO

« Odpowiedz #391 : Sierpień 30, 2010, 15:29:57 »

Dziewczęta, wystarczy stracić pracę i na zakupy od razu odchodzi ochota. Głową w mur

Sylwiassta
UNO

« Odpowiedz #392 : Sierpień 30, 2010, 21:27:54 »

Jestem jak najbardzie za stworzeniem grupy odwykowej Wink i od razu zgłaszam swój akces.

To ja zaraz zaloze na Pielegnacji watek 'Projekt 10 sloikow' - czyli w wolnym tlumaczeniu interpretacja 'project 10 pan' = zasady udzialu sa proste - nie kupujemy zadnej nowej kolorowki/ ciuchow /pielegnacji (w przypadku tego dzialu to akurat to) etc. dopuki nie zuzyjemy tego co mamy tzn. np. 5-10 (niektorzy robia 20 ale ja az takich zapasow nie posiadam hihi) opakowan, do spodu wyrzetych  Racja Najlepiej dokumentowac postepy zdjeciowo Smiley

Co Wy na to?

Ja musze isc na odwyk balsamowo-docialowy i szamponowy. Zamiast szamponu powinnam isc na ciecie do fryzjera ale potwornie sie boje tutejszych fryzjerow a leciec do Polski nie mam teraz kiedy  Huh

Franciu - Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko ok?

Justyce, ale Ci zazdroszcze tego Berlina! Uwielbiam to miasto, no, moze tylko troche mniej od Paryza...

http://www.seeingdubble.com  Corporate & Editorial Photography in Edinburgh - to MY
alkas
UNO

« Odpowiedz #393 : Sierpień 30, 2010, 21:37:53 »

Najbardziej wkurzające jest to, że kosmetyczka pękata po szaleństwach, a ja i tak spanikowana lecę po to, czego używam stale i co właśnie się kończy. A reszta pleśnieje, znaczy - jełczeje Smiley
Sylwiassta
UNO

« Odpowiedz #394 : Sierpień 30, 2010, 21:39:28 »

Ach, z tego wszystkiego zapomnialam sie ucieszyc, ze dzisiaj mialam wreszcie pierwszy wolniejszy dzien od 2 tygodni i jestetm posiadaczka nowego tabletu Wacom Bamboo Touch, ze tez nie odkrylam tego sprzetu wczesniej! Jeszcze iPad i bede w pelni szczesliwa  Chytry

Alkas - mysle, ze taki watek tylko pozwoli na odkrycie dawno zapomnianych kosmetykow (nie na wszystki sa chetni na Wymionach!) i uruchomienie wyobrazni co z nimi zrobic!

http://www.seeingdubble.com  Corporate & Editorial Photography in Edinburgh - to MY
Strony: 1 ... 14 15 [16]
  Drukuj  

Skocz do: